Molenwaard; dichtbij, digitaal, persoonlijk

Inleiding:

De gemeente Molenwaard is in 2013 ontstaan door het samenvoegen van de gemeentes Liesveld, Nieuw Lekkerland en Graafstroom. Uit met name financiële overwegingen is besloten geen nieuw gemeentehuis te bouwen maar een nieuw organisatiestructuur te ontwikkelen waarbij de gemeente zoveel mogelijk naar inwoners en bedrijven toe komt. De gemeente wil dichtbij zijn, zowel digitaal als persoonlijk. Sinds oktober 2014 is het gemeentehuis gesloten, er zijn meerdere aanvraaglocaties waar inwoners terecht kunnen maar veel kan digitaal geregeld worden. Ambtenaren werken op 1 van de 3 werklocaties of thuis. Er zijn geen vaste werkplekken meer, zelfs niet voor burgemeester en wethouders. Dit geeft veel flexibiliteit maar vergt ook wat van medewerkers.

Trainer/workshophouder:

Nanette van Ameijde, Ingeborg Voogt en Louisa Broens

Titel:

Molenwaard; dichtbij, digitaal, persoonlijk

Tijd en werkvorm:

Presentatie maar vooral gelegenheid voor interactie (ervaringen uitwisselen, vragen stellen) en ideeën ophalen.

Doelgroep:

Boeren, burgers en buitenlui, sceptici, kantelaars, twijfelaars, omdenkers, vastdenkers en meedenkers.
 
De gemeente Molenwaard wil graag vertellen over haar ervaringen met het nieuwe werken/anders organiseren en de voordelen en nadelen die dit heeft, maar we willen ook graag leren van andere organisaties. Denk dus voordat u bij ons aanschuift na over waar u ons mee kunt helpen en geef ons uw ‘gouden tip’ door tijdens de workshop.

Inhoud:

De gemeente Molenwaard werkt sinds oktober 2014 zonder gemeentehuis. Er is een heel nieuw dienstverleningsconcept ontwikkeld richting inwoners en bedrijven. Hoe reageren zij op deze verandering? Daarnaast vergt dit natuurlijk nogal wat van het personeel. Werken waar, wanneer en hoe je dit zelf wilt. Hoe ervaart het personeel dit? Werkt het echt? Hoe duurzaam is de gemeente Molenwaard daarbij? Wij vertellen graag ons verhaal maar willen dit vooral interactief houden dus met veel ruimte voor vragen en eigen input.